20 Ağustos 2007
Bruschetta
Ev sahipliğini sevgili Sahra ve İrem'in yaptıkları kahvaltı konulu bu güzel etkinlik için çok umutluydum oysa ki, bir sürü şeyler yapacaktım ama yine olmadı işte... İtalyanların meşhur aperitifleri Bruschetta, benim için her öğün yenilesi birşey olmakla birlikte kahvaltı etkinliği için aklıma gelenlerden yapabildiğim tek şey oldu. Ama olsun ben zaman içinde yine de aklımdaki kahvaltılıkları yapıp birer birer ekleyeceğim.
Malzemeler
Çavdarlı ekmek
Mozarella peyniri
Taze fesleğen
Domates
Sarımsak
Zeytinyağı
Kuru kekik
Küçük bir sos tenceresine bir miktar (1/2 çay bardağı kadar) zeytinyağı koyun, kabuklarıyla birlikte sarımsak dişlerini içine atın. Tencereyi ocağa koyun, birkaç dakika çevirerek sarımsakların pişmesini sağlayın. Soğuduktan sonra sarımsakların kabuklarını soyun küçük bir bardağın içine koyun, zeytinyağını da üzerine dökün ve bir süre bekletin.
Fırında ekmeklerin iki yüzünü de hafif kızartın. Üzerlerine sarımsaklı yağdan sürün. Sarımsakları ezerek yada dilimleyerek ekmeğin üzerine dizin. Fesleğen yapraklarını, kabuğu soyulmuş ve küp küp doğranmış domatesleri ve son olarak mozerella dilimlerini dizin. Peynirin üzerine bir miktar sarımsaklı yağ ile kekik serpin ve fırında peynir eriyene kadar pişirin.
Etiketler:
Aperitifler,
Dünya Mutfakları,
Etkinlik Tarifleri,
Kahvaltılıklar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
17 yorum:
Valla kokusunu duydum desem yalan soylemis olmam... Nasil guzel gorunuyor oyle. Ellerine saglik.
Muhteşem gözüküyorlar Seda. Ellerine sağlık...
Enfes görünüyor Sedacım..Mis gibi de koktu walla :)
Ellerine sağlık canım
Sedacığım,
ellerine sağlık çok güzel bir görüntü. pazar sabahları kahvaltımızı ne güzel süsler. sevgiler
Çok güzel görünüyor.Kahvaltıya süper yakışan bir lezzet olduğu belli olutyor canım....eline sağlık....Selamlar....
Çok güzel görünüyor.Kahvaltıya süper yakışan bir lezzet olduğu belli olutyor canım....eline sağlık....Selamlar....
HArika olmuş ellerine sağlık. Eminim tadıda nefistir.
merhaba..ben de bir sefer yaptım bruschetta ama tarifi biraz farklıydı,senin tarifini okuyunca tekrar denemek istedim,slmlar.
merhaba
feslegen domates olayı super gercekten
eline saglık
sevgiler
muge
bruschettalar sahane olmuslar,ellerinize saglik.kahvaltilar icin süper bir tarif.
İşin içine sarımsak girince güzel olmamamı mümkün mü? Tadını tahmin edebiliyorum. Eline sağlık.
Sevgiyle, Nane Limon
Nezaket, benim damak zevkime çok uygun bir lezzet olduğundan ben de sayfamda her görüşümde kokusunu alıyorum sanki :)
Ayşem, teşekkür ederim.
Burçin, fesleğen ve sarımsak birleşince kokunun tanımı gerçekten de mis oluyor :)
Sevdamavisi, hem göze hem damağa hitap eden bir çeşit olduğundan konuklu pazar kahvaltılarına da çok uygun buluyorum ben.
Serinmavi, kahvaltıya da diğer öğünlere de yakışır valla :)
Iven, teşekkürler.
Süheyla, farklı versiyonları var ve bence hepsi de birbirinden lezzetli oluyor. Bir de bu şekilde denemeni tavsiye ederim.
Müge, sarımsağı unutmayalım :)
Senem, teşekkürler.
Münevver, aynen ben de böyle düşünüyorum. Sarımsak işin içine girdi mi nefis yapıyor o yemeği ki fesleğenle uyumu tartışılmaz :)
Seda'cim merhaba,
Uzun zaman oldu gorusmedik.MErhaba diyeyim dedim.Tarif cok guzel gorunuyor.OPerim.
Merhaba Seda
bu güzel tarif şimdi kahvaltı soframızı süsleyecek, ellerine sağlık!
Pazar sabahı ne yapsam diye düşündüm kahvaltı ye etkinlik sayfasından buraya geldim, iyikide gelmişim..
Simdiden teşekkürler
sevgilerle:)
Ayşe, tarifi beğenip yapmana çok sevindim. Umarım lezzeti hoşunuza gitmiştir. Sevgiler.
Ellerinize sağlık Seda Hanım,
sitenizi yaklaşık 3 ay önce keşfettim, ve ne zaman girsem mutlaka bruschetta tarifinize bir kez daha bakıyorum :) sanırım sitenizde en beğendiğim fotoğraf bu.. en kısa zamanda deneyeceğim..
biraz kendi yorumumu katarak hazırladım ancak mükemmel oldu...
çok teşekkür ediyorum paylaşımınız için...
Yorum Gönder