Anasayfa    Hakkımda    Linkler    Müzik Kutusu    İletisim



13 Haziran 2007

Semizotu Salatası

semizotu

Birçok yerde semizotunun faydalarından bahseden yazılar okumuştum. Hem aklımın köşesinde faydalı bir bitki olarak yer ettiğinden, hem de lezzetli bulduğumdan yazın bolca yemeye çalışıyorum. Diğer yeşil yapraklı bitkiler gibi semizotunun da özellikle çiğ olarak tüketilmesini öneren uzmanların bu tavsiyesine uyan bir salatayı yapmışken buraya da eklemek istedim.

Malzemeler

1 demet semizotu
1 salatalık
1 su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı mayonez
tuz
sarımsak

Bir kasede yoğurdu ve mayonezi hafifçe çırpın. Sarımsak rendeleyip, tuz ekleyin. Bıçak değdirmeden elinizle kopardığınız semizotlarını ve ince dilimlenmiş salatalığı yoğurda karıştırın.

5 yorum:

Ayşenur dedi ki...

Merhaba Seda, semizotu salatasi benim de sevdigim salatalardan biri. Ben sadece sarimsakli yogurt ve semizotu yapraklariyla yapiyordum, bir de boyle denemeli. Uzun zamandir dikkatimi ceken bir konu var; soylemeden edemeyecegim: Blogunun ilk fotograflarinda sag uzt kosede bir desen vardi, sitenin basligindaki resimde olan desen. Ozgun bir hava katiyordu fotograflara, bir cesit imza gibiydi sanki ama artik goremiyorum o deseni. Bence guzeldi. Yeniden gormek isterim dogrusu.
Sevgiler.

Selcen Şenocak dedi ki...

Bende çok sık yaparım bu salatayı evdede severek yeniyor. Ellerine sağlık canım sevgiler...

emine dedi ki...

Merhaba Seda, siteni ilk kez ziyaret ediyorum ve inanilmaz güzel. Hersey, hersey icin ellerine saglik mükemmel dogrusu. Seni linklerime ekleyebilirmiyim? Bende beklerim, sevgiler...

SEDA dedi ki...

Ayşenur, sadece sarımsaklı yoğurtla da zaten yeterince lezzetli ama bir kere de böyle bir dene bakalım :) Eski resimlerimde bulunan desen için, fotoğrafta kalabalık yaratıyor yorumlarını alınca ben de eklememe kararı aldım.

Almula, teşekkürler.

Emine, güzel sözlerin için çok teşekkür ederim. Tabi ki ekleyebilirsin. Ben de seni ekleyeceğim :)

Adsız dedi ki...

ellerıne saglık sedacım bayılarak yapar ve yerım bu salatayı ben....hımmmmm