Anasayfa    Hakkımda    Linkler    Müzik Kutusu    İletisim



19 Haziran 2007

Kardeşimin Doğumgünü Pastası

3 tried_1

Kardeşim 17. yaşgünü pastasının renkli ve mutlaka katlı olmasını istediğini söyledi. Ben de bu istediğini yerine getirip ufak ama 3 katlı bir pasta yaptım. Pandispanyasını yine bahar pastasındaki malzemelerle fakat bu sefer ölçüyü 2 katı kullanarak yaptım. Kek hamurunu 20, 16 ve 8 cmlik çemberlere bölüştürerek pişirdim. Her birini 3 kat olacak şekilde böldüm. Çırpılmış kremaya frambuaz karıştırdım ve aralarına sürdüm. Her bir katı ayrı ayrı şeker hamuru ile kapladıktan sonra bir alttakine pipetlerle destek yaparak üst üste yerleştirdim.

3 tried_2

İlk katlı pasta deneyimimi kardeşimin doğumgünü vesilesi ile böylece yaşamış oldum :)

3 tried_3

17 yorum:

gezicini dedi ki...

bir renk cümbüşü olmuş sanki.. cidden muhteşem güzüküyor, tebrikler...
sevgiler
gorki

Bocuruk dedi ki...

Sedacığım bu renkler ne böyle. Tek kelime ile muhteşem. Yemeye kıyamaz insan. Müthişsin !!
Kardeşinin yeni yaşı mutluluk, huzur ve başarılar getirsin ona:)
Sevgilerimle...

Defne dedi ki...

Sedacığım,
tebrikler. Renkler, uyumu, verdiği pozitif enerji...
Muhteşem bir pasta olmuş bu, ellerine sağlık.

NiNo dedi ki...

muhtesem olmus ellerinize saglkik kardesinizin dogum gnude kutlu olsun sevgielr tirandan

ufukmutfakta dedi ki...

Seda muhteşem olmuş, bayıldım. Bende geçtiğimiz pazar günü için iki katlı bir pasta yaptım. Yakında yayınlayacağım. Bu sıcaklarda şeker hamuru ile çalışırken çok zorlandım. Bilmem sende zorlandınmı. Çok detay çalışmışsın, çok emek vermişssin ve muhteşem olmuş. Ellerine sağlık. Kardeşinin de hayatındaki en güzel yaşlardan biri olan 17 yaşını mutluluklarla geçirmesini diliyorum.

Adsız dedi ki...

canım sedacım ellerıne saglık...benımde kardesımın dogum gunu yaklasıyor bende ılk denememı yapmak ıstıyorum...bakalım sendende ıpuclarıalıcam....sevgılerle...

SEDA dedi ki...

Gezicini, yaşına uygun rengarenk bir pasta olsun istedim ve elimdeki boyaların hepsinden kullandım neredeyse :)

Bocuruk, aslında en üstteki katı yemeye kimse kıyamadığı için dolapta 2 gün bekledi :) Güzel dileklerin için teşekkürler.

Defne, teşekkür ederim.

Ufuk, yaptığın pastaya baktım yine muhteşem olmuş. Sıcaklarda şeker hamuruyla çalışmak zor oluyor gerçekten bu yüzden de yazın artık kremalı pastaları tercih edeceğim sanırım.

Nihan, teşekkürler.

Saliha, sana şimdiden kolay gelsin diyorum öyleyse :)

Adsız dedi ki...

harika bır pasta olmus,tebrikler gercekten,acemı olanı buysa artık....yenı pastaları beklıyoruz.sevgiler

FİGEN KARAVAŞ dedi ki...

Seda harika olmus!.
Ellerine saglık, çok görkemli bir 17 yaş pastası olmus, kardesini gormek isterdim:)

tebrik ederim,
Sevgilerimle,
Figen Karavaş

munevver dedi ki...

Sevgili Seda, 17 yaş ne güzel bir yaş. Kutlu olsun kardeşinin yeni yaşı. Pastası rengarenk, çok güzel olmuş. Eline sağlık..
Nane Limon

Adsız dedi ki...

canım sedacım uzun zamandır siteye bakamamıştım malum yazlık temizliği tatil telaşı anca kendime zaman ayırabildim ve ilk sana baktım ve hiç şaşırmadım çünkü sen bir dahisin ve senden böyle güzellikler beklenir.gerçekten çok güzel olmuş.ellerine sağlık.canım senişimin de bütün hayatı böyle renkli ve güzel olsun tabi güzel ablasınında hepinizi öpüyorum sizi çok özledim ve didime davet ediyorum bekliyor ve hasretle öpüyorum

Yasemin dedi ki...

tek kelimeyle harika harika!! gruba atarken acemi isi demissn ama bunun profesyonel isi nasil olur dusunemiyorum.. ellerine saglik seda!!!!!

sevdamavisi dedi ki...

Sedacığım,
Kardeşinin doğum günü kutlu olsun. Ne mutlu ona ki böyle güzel bir pastayla yeni yaşına girmiş. ellerine sağlık çok güzel bir pasta yapmışsın. sevgiler

SEDA dedi ki...

Gülay, teşekkür ederim. İlk defa katlı pasta yaptım ve dolayısıyla eksikler, kusurlar vardı tabi ki. Bu yüzden acemi işi olarak nitelendirdim.

Figen, istediği gibi bir pasta olsun diye her aşamayı kendisine danışarak tamamladım. Sanırım içine sindi :)

Münevver, çok teşekkürler.

Sevgi abla, yorumlarını özlemiştim doğrusu görünce çok sevindim, teşekkürler :) Umarım tatilin güzel geçiyordur. Hepinizi öpüyorum.

Yasemin, teşekkür ederim ama grupta öyle güzel pastalar sergileniyor ki benimki onların yanında hakikaten tam acemi işi kalıyor. Neyse artık ben de arkadaşların deneyimlerini takip ederek yavaş yavaş geliştiricem kendimi :)

Sevdamavisi, çok teşekkür ederim canım.

kankirella dedi ki...

kardeşnizin pastası gerçekten harika olmuş. :) ben birşey soracağım,bugüne kadar belki 10larca blogda,sitede bo soruyu sordum ama hiç cvp alamadım. siz yanıtlarsınız die umuyorum. ben fo marka şeker hamuru kullanmıştı mama tadı beğenilmedi. siz bu pastanın tadından memnun kaldınız mı? şeker hamuru tadı bozdu mu? siz hangi marka şeker hamurunu kullanıyorsunuz? teşekkürler....

SEDA dedi ki...

Cadaloz, teşekkürler... Pastry Club markalı şeker hamuru kullanmıştım. Eminönünde pasta malzemesi satan dükkanlardan rahatlıkla bulabilirsin. Bahsettiğin markayı kullanmadım ama şunu söyleyebilirim ki bu şeker hamurunun rahatsız edici bir tadı yok.

Adsız dedi ki...

guzel pasta nasil yapailiyo