29 Mayıs 2007
Hurmalı Tart
Blogu açtığım günden beri hep aklımda olan tarifi nihayet ekleyebiliyorum. Uzun aradan sonra annem bu tarttan geçenlerde gelen misafirlerimiz için yapmıştı fakat akşam saati olduğundan resmini çekememiştim. Bir toplantıya götürülmek üzere yine yapılmışken neyse ki bu sefer iki arada bir derede resimleyebildim. Az önce de tarifi ölçüleriyle annemden alınca, paylaşmamak için bir sebep kalmadı :)
Malzemeler
Hamuru;
200 gram margarin
1 su bardağı pudra şekeri
1 yumurta
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
Aldığı kadar un
1 kutu krema
1/2 çay bardağı bal
1 su bardağı doğranmış hurma (kuru ise 10 dk kadar suda bekletilmiş)
100 gram fındık
Yağ ve şekeri iyice karıştırın. Yumurtayı ekleyin. Vanilya, kabartma tozu ve unu ilave edip yoğurun. Yağlı kağıt serilmiş kare veya dikdörtgenb bir kalıba hamuru yayın. Çatalla birçok yerden delin.
Kremayı sos tenceresi içerisinde ocağa koyun ve ısıtın. İçine bal ve hurmaları ilave edin, karıştırın. Bunu hamurun üzerine dökün. En üste fındıkları koyup önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
7 yorum:
aman allahım bu bir doping bombası ballı hurmalı fındıklı ama kim takar kiloyu hemen denemeliyim.Annenin o mübarek ellerine sağlık.öptüm.
Evdeki hurmaları tüketmenin en iyi yolu benim için :) Tarif için çok teşekkürler.
Nefis gorunuyor, not ettim :)
bu yorumlara baktiniz mi?
http://hunerlibayanlar.blogspot.com/2007/05/ikolatal-kek_31.html
Sevgi Abla, hakikaten tam bir bomba bu tart ama o kadar lezzetli ki yerken kalorisini hiç düşünmüyorum bile :)
Gaye, işine yarayacak bir tarif bulmana sevindim :)
Papatya, teşekkürler.
Bilge, yorumları okudum. Ben daha önce Hülya'nın sayfasında da belirttiğim gibi sadece beğendiğim bir kurabiye tarifini paylaştım. Yarışma olarak devam etmesi etkinliği eğlenceli kılacakken, insanların birbirlerini gereksiz yere kırdıkları bir duruma dönüştü. Bence yapılan bütün kurabiyeler çok güzeldi ve sonuçta bir sürü güzel kurabiye tarifi edindik. Yani bu etkinlikte herkes kazandı :)
süper!
Güzel bir tarif,ellerine saglik
Yorum Gönder