Anasayfa    Hakkımda    Linkler    Müzik Kutusu    İletisim



20 Nisan 2007

Baharatlı Ekmekli Tavuk Güveci

ekmekli_tavuk

Tavuklu yemekleri çok sevdiğim için bu ayki etkinlik konusuna epeyce memnun oldum. Zaten uzun zamandır denemeyi düşündüğüm bir tarifi uygulamama da vesile oldu. Anne Willan'ın "Tavuk Yemekleri" kitabından yaptığım yemek, görüntüsü ile iştah açarken, lezzeti ile de gayet beğeni toplayan türden. Tarifte ekmeğin hamuruna kıyılmış bol maydanoz koyulurken, ben damak zevkime uygun olarak değişiklik yapıp rendelenmiş sarımsak ve kekik ile yaptım. Kitapta Anne Willan'ın da belirttiği gibi, üstündeki ekmek sayesinde yanında garnitüre gerek duyulmuyor. Etkinlik sahibi Emel'e seçtiği konu için teşekkür edip, kolaylıklar diliyorum.

Malzemeler

3 havuç
3 kereviz sapı
1 soğan
4 patates
1 su bardağı bezelye
1 kilo tavuk göğsü
60 gram tereyeğı
2 çorba kaşığı un
1 kutu krema
muskat
tuz-biber
1 yumurta
500 ml tavuk suyu

Ekmeği için;

250 gram un
1 paket kabartma tozu
tuz
60 gram tereyağı
150 ml süt (gerekirse daha fazla)

Havuçları, kereviz saplarını ince dilimleyin. Patatesleri küp küp doğrayın. Sebzeleri haşlayın. Doğranmış ve haşlanmış tavuk etleri ile haşlanmış sebzeleri bir kaseye koyun. Bezelyeleri ekleyin.

Bir tencerede tereyağını eritin. Rendelenmiş soğanları yumuşayıncaya kadar kavurun. Soğanların üzerine un serpiştirip 1-2 dakika kavurun. 500 ml tavuk suyunu ekleyin. Sos koyulaşıp kaynayıncaya kadar çırpın. Kremayı, rendelenmiş muskatı, tuz ve biberi ekleyin. Bu sosu tavuk ve sebzelerin üzerine döküp yavaşça karıştırın.

Unu, kabartma tozunu, bir tutam tuzu bir kasede karıştırın. Bu karışımı ve tereyağını robotta karıştırın. Kekik ve sarımsağı ekleyin. Sütü dökün ve iyice karıştırıp yumuşak bir hamur elde edin. Un serpilmiş tezgahta hamuru 1 cm kalınlığında açın ve bir su bardağı yardımıyla yuvarlaklar kesin.

Tavuklu karışımı güveç kaplarına bölüştürün. Kestiğiniz hamurları da üzerlerine yerleştirin. 1 tutam tuzla çırpılmış yumurtayı fırçayla hamurların üzerine sürün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında ekmekler kızarıp, güveç kaynayıncaya kadar pişirin.

15 yorum:

pecete dedi ki...

Muhteşem, muhteşem, muhteşem... Ellerine sağlık Seda'cığım...

Adsız dedi ki...

ŞU AN HAVAALANINDA KARNIMIZ ACIKTI VE YİYECEK GÜZEL BİRŞEY BULAMADIK BİZDE SENİN SİTENE BAKALIMDA DOYALIM DEDİK.BU TAVUKLU TARİFİ GÖRÜNCE AKLIMIZA O MÜKEMMEL TAT O MÜKEMMEL KOKU GELDİ.GERÇEKTEN SÜÜÜÜPER ÖTESİ OLMUŞTU.ELLERİNE SAĞLIK SEDACIM.HARİBOLARI UNUTMAYACAĞIZ :-)))

one ben bir sey dedi ki...

Sedacım,
sunum muhteşem tat mmmmmm :)))
sevgilerimle

Defne dedi ki...

Yine Seda'ya yakisir bir tarif ve de sunum. Harika, ellerine saglik Sedacigim. Sevgiler.

Leziz Sofralar dedi ki...

merhabalar,ellerinize saglik farkli bir yemek ama nefis görünüyor harika...

Hulya dedi ki...

hey seda;
bende snei sobelemis,hatta pasta ikram etmistim,gozunden kacmis demekki,
sevgiler

kamiş dedi ki...

Merhaba Seda, yemeğin çok hoş, bayıldım. Eminim çok da lezzetldir..:) Acaba bu tarifi hangi maile gönderdin. Ben de yollamak istiyorum ama elimde Emel'in blogundan başka veri yok :)

SEDA dedi ki...

Ayşem, teşekkür ederim canım.

Zeynep, sabah uyanıp da yorumunuzu görünce çok mutlu oldum. Ayrıca yemeğime yaptığınız iltifatlar için de teşekkür ederim, beğenmiş olmanıza sevindim. Hariboları dört gözle bekliyorum :))

Candan, teşekkürler.

Defne, çok teşekkür ederim canım. Senin yorumların inan beni çok mutlu ediyor. Sevgiler

Yemeğim, kitabı şöyle bir karıştırken ilk gözüme çarpan tarifti. Denemek şimdiye kısmetmiş ama bundan sonra sık sık yapacağımı düşünüyorum:)

Hülya, inan uzun zamandır internete girip blogları gezemiyordum bu yüzden görmedim ve çok özür dilerim bunun için. Diğer arkadaşlar bana yorum bıraktıklarında oyundan haberdar olabildim ancak. Lütfen kusura bakma. Senin sobeni de memnuniyetle kabul ediyorum tabi ki, çok teşekkür ederim. Sevgiler

Kamiş, teşekkür ederim canım. Yemeğin resmini tavuk_ye@yahoo.com.tr adresine gönderdim. Kolay gelsin :)

Adsız dedi ki...

Sedacım tadına bakamasakta görüntü herşeyi anlatıyor harika ellerine sağlık canım. bu arada beni unuttun artık uğramaz oldun :) görüşmek dileğiyle sevgiler.

serinmavi dedi ki...

Cok guzel gorunuyor canim,ellerine saglik...Selamlar....

Nukhet dedi ki...

Sevgili Seda

Ne kadar hos ve guzel bir yemek olmus bu. Ellerine saglik.

butterfly dedi ki...

Sedacım ne kadar güzel ve besleyici bir yemek yapmışsın. İçinde benim sevdiğim herşey var; öyle ki bu yemeği yapınca başka hiçbir şey yemeğe gerek yok gibi; sebzesi, eti, ekmeği herşeyi içinde..Tek kelimeyle nefis:). Ellerine sağlık canım.
aslı

SEDA dedi ki...

Pastacı kız, epeydir eskisi gibi çok fazla blogları gezip, yapılan güzel şeyleri inceleyemiyordum maalesef. Ama yine de sana uğrayıp sitenin yeni halini inceleyip ve çok beğenmiştim :)

Serinmavi, teşekkür ederim.

Nükhet, beğenmene sevindim. Teşekkürler.

Aslı, yemeğin orjinalinde mantar yoktu aslında ama tavuklu yemek yapınca mantarsız olmazmış gibi geliyor bana :) Böylece bu haliyle benim de sevdiğim herşey oldu yemeğin içinde :)

sevdamavisi dedi ki...

Sedacığım,
çok güzel bir tarif ellerine sağlık senin tariflerini çok beğeniyorum zaten. sevgiler

Adsız dedi ki...

Good post and this post helped me alot in my college assignement. Thank you as your information.