Anasayfa    Hakkımda    Linkler    Müzik Kutusu    İletisim



19 Şubat 2007

YE# 19 ve Mecburen Sufle

_sufle_

Sevgili Ayşegül'ün belirlediği kek etkinliği için onlarca tarif geçti aklımdan... En son geçen hafta ne yapacağıma karar verdim ama bir haftadır "yarın yapacağım" deyip bir sonraki güne bıraktım. Pazar günü evden çıkmayıp artık yapmam gereken keki hazırlayacaktım. Fakat aklıma gelmeyen başıma geldi, tarif tutmadı :( Başka birşeyler düşünüp yapmalıydım ama bunun için de hevesim kalmamıştı. Bilgisayarımdaki resimlere bakınca önceden hazırlamış olduğum suflenin bu etkinlik için uygun olacağını düşündüm. Aslında sufleyi gündüz saatinde yapıp, yeniden fotoğrafladıktan sonra yayınlamayı istiyordum ama vakit olmadığından Tarifname'de bu haliyle yerini aldı. Zaten süslemeye pek izin vermeyen bir tatlı sufle, hemen sönüveriyor. Belki ilave olarak bir top vanilyalı dondurma veya krema ile sunabilirsiniz. Deneyeceklere afiyet olsun :)

Malzemeler

4 yumurta
50-60 gram tereyağı
3 yemek kaşığı un
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
3 yemek kaşığı kakao
vanilya
120 gram bitter çikolata
1 tutam tuz

Şekeri, kakaoyu, küçük parçalara bölünmüş veya rendelenmiş çikolatayı, vanilyayı bir kapta harmanlayın.
tereyağını eritin, unu ekleyin ve rengi değişene kadar kavurun. Sütü ilave edip iyice karıştırın. Çikolatalı karışımı ekleyin, hızla karıştırmaya devam edin. Hafif çırpılmış yumurta sarılarını da hamura ekleyin. Birkaç dakika sonra ocaktan alın. Ayrı bir kapta yumurta aklarını 1 fiske tuz ile köpük olana dek çırpın ve bunu çikolatalı hamura tahta bir kaşık yardımıyla çırpmadan, yavaş hareketlerle yedirin.

Sufle kaplarını yağlayın ve 3/4 ünü doldurun. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Sıcak servis edin.

17 yorum:

Defne dedi ki...

Mmm, sufle, harika!!
Ellerine sağlık Sedacığım.

munevver dedi ki...

Canını sıkma Sedacığım,resim gayet güzel.Suflen de öyle.Ellerine sağlık.
Sevgiyle,nanelimon

nilay dedi ki...

Seda'cıım ;
herzaman yaptığın tarif bile aynı olmuyor herseferinde değil mi :) suflen güzel kabarmış ama... bende 2-3 denemeden sonra sufleyi tutturabilmiştim :)aslında bu kekten daha zor bişeydir... ellerine sağlık :)

sevgiler

umran dedi ki...

ne guzel kabarmis suflen sedacigim,ellerine saglik.

Unknown dedi ki...

Mecbur ama mukemmel:)

SEDA dedi ki...

Defnecim, teşekkürler.

Münevver, akşam ışık altında çekilen resimler pek hoşuma gitmediğinden tekrar deneyip resmini çekecektim ama böyle oldu artık ama beğenmene sevindim.

Nilay, işi son güne bırakınca bu tür durumlara hazırlıklı olmak gerekiyor aslında hele ki uzun zamandan sonra ilk defa deneyeceğin bir tarifse söz konusu...

Ümran, kabarıklığı geçici ama lezzeti güzeldi :)

Gülenay, çok teşekkürler canım.

Behiye dedi ki...

Seda bazen aklımızdan geçenleri yapmak mümkün olmuyor gerçekten. Ben de o ruhu bulamadığımı yazmıştım tarifimde :) Ama olsun seninki her zamanki gibi şık olmuş, ellerine sağlık.

Bocuruk dedi ki...

Seda'cığım,
Süslenmeye elverişli olmayan bir şeyi bile böyle güzel sunmayı başarmışsın. Sufleyi o kadar çok severim ki. Özellikle Foça'da balık yemeye gittiğimizde sufle yapan bir balık restoranını seçiyoruz. Evde hiç denemedim. Güvenemiyorum kendime. Beceremem gibi geliyor. Genelde de karmaşık oluyor sufle tarifleri. Sevgili Münevver'in sufle tarifleri hoşuma gitmişti. Seninki de öyle. Artık denemeliyim. Ellerine sağlık:)

Selen dedi ki...

Gerçekten de çok şık ve lezzetli görünüyor. Ellerinize sağlık..
Selen

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Sufle çook güzel bir şey..
Senin tarifini de deneyeceğim.
Ellerine sağlık,
dediğin gibi sufleyi sönmeden fotoğrafını çekebilmek mucize, hemencecik sönüyor. İlk yaptığımda tarif tutmadı heralde bir yerlerde yanlışlık yaptım demiştim:)
sevgiler

kamiş dedi ki...

Seda merhaba, blogun çok hoş, tariflerin çok güzel,çok özenli.. Sufle de iyi fikirmiş. Ben de denemek istiyordum zaten. Seni keşfettiğime memnun oldum :))

Adsız dedi ki...

seda,üzeri yanık mı suflenin? sardunya bazen yanık sütlaç çıkarıyor ilk alan ben alıyorum :)

SEDA dedi ki...

Behiye, özellikle bu aralar değişik birşeyler yapmak için fikirler üretiyorum ama gerçeğe dönüştürme konusunda problem yaşıyorum :) Geçer diye ümit ediyorum.

Bocuruk, ben de senin gibi düşünüyordum bir süre öncesine kadar. Ama ne kadar kolay olduğunu yapınca sen de göreceksin.

Selen, teşekkürler.

Pınar, ilk yaptığımda ben de bunu yaşamıştım :)

Kamiş, teşekkür ederim. Sanırım beni ikinci kez keşfediyorsun :))

İşitmekaybı, yanık değil ama diğer suflelerin servisini yapıp, resmini çekeceğim sufleyi en son fırından çıkardığım için üzeri biraz kızarmış olabilir :)

Tuba dedi ki...

Kizim, hem gec kalmissin, hem eski tarifle katilmissin, hem de sufleyi yakmissin:)) sanki suflenin ortasi da cokmusmu ne:))) Uffff kafam:)) Tamam yaaa sakaydi, kafama bir seyler firlatmana gerek yok:)) Hepsi bir yana, uzme kendini, senin tariflerin de, resimlerin de zaten harika, canim benim, sevgilerle,

HULYA dedi ki...

Sevgili Seda,
Bloğunuza Tuba'nın penceresinden ulaştım.İyi ki de gelmişim.O ne muhteşem fotoğraflar öyle.Sanki bir yemek dergisine bakar gibiyim.Eminim lezzetleri de fotoğrafları kadar güzeldir.Hele kahvaltı sofrasına bayıldım.Ellerinize Sağlık.Ben de ziyaretinizi beklerim.(MUTFAKTA BİRİ Mİ VAR???)

sevdamavisi dedi ki...

Sevgili Seda,
Çok güzel bir tarif, bayıldım. ellerine sağlık

SEDA dedi ki...

Tubacım, söylediklerinde haklılık payı olduğu için, kafana hiçbirşey fırlatmayacağım :)

Hülya, resimleri ve tarifleri beğenmiş olmana sevindim. Yemekleri aşama aşama gösteren blogun değişik ve çok hoş, başarılar diliyorum.

Sevdamavisi, teeşkkürler.