Anasayfa    Hakkımda    Linkler    Müzik Kutusu    İletisim



27 Şubat 2007

Buğday Salatası

bugday_salatasi

Geçen sene yeğenimin diş buğdayı kutlamasında yediğim hedik çok hoşuma gitmiş ve buğdayı çorba veya aşure dışında aslında pek tüketmediğimiz geçmişti aklımdan. Aradan biraz zaman geçti ve nihayet buğdaylı farklı bir tarif yapabildim. Hem besleyici, hem de içindeki soslarla farklı bir lezzete sahip olan bu salata, yiyenlerin hoşuna gitti. Siz de sevdiğiniz malzemeleri ekleyerek daha farklı lezzetler ortaya çıkarabilirsiniz.

Malzemeler

1 su bardağı buğday
2 domates
5-6 taze soğan
1 kırmızı biber

sosu;
1 yemek kaşığı soya sosu
1-2 yemek kaşığı balzamik sirke
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı limon suyu
3 yemek kaşığı nar ekşisi

Buğdayı bir gece önceden suya koyun ve ertesi gün haşlayın. Pişen buğdayı soğuk sudan geçirin, hazırladığınız sosu döküp iyice karıştırın. Ağzı kapalı bir kase içinde 1 gece buzdolabında bekletin. Servisten önce soğan, biber, domates ve diğer istediğiniz malzemeleri ekleyin. Soslardan dolayı tuzu en

9 yorum:

LaMa dedi ki...

Ben de bugdayi degisik yemeklerde seviyorum. Salatayi da denemistim hatta LamaMutfak'in ilk acemi tariflerinden birisinde var:)
Bol kirmizili cok istah acici olmus,
ellerine saglik Seda

yemek dedi ki...

Merhaba, buğdayla yapılan her şeyi çok severim. Salatasını hiç denememiştim, ellerinize sağlık.

nilay dedi ki...

Seda'cım ;
ellerine sağlık :) kahvaltıda bile yapıyorlar bu salatayı...İstanbul'da bir arkadaşıma kahvaltıya gittiğimde yemiştim...tadı hoştu...fotoğraf harika görünüyor

sevgiler

Adsız dedi ki...

buğdaydan salata yapmak iyi fikir hele çocuklar için b vitamini deposu yerlerse tabi.Ellerine sağlık.Hemen balzamik sirke almalıyım,öptüm.

SEDA dedi ki...

Lama, ben ilk defa denedim, hoşuma da gitti. Şimdi senin salataya bakınca içine başka neler koyulabilir diye fikir verdi de bana :)

Lavantin, buğdayı seviyorsan, denediğinde salatasını da seveceğini sanıyorum.

Nilay, doğru aslında kahvaltıya da uyarlanabilir. Soğan çıkarılmalı mesela :)

Sevgi, buğday büyük-küçük herkes için çok faydalı bir besin maddesi. Buyüzden de salatada, yemekte... sıkça tüketmeliyiz. Balzamik sirke salatalara güzel bir lezzet veriyor, bence de almalısın :)

Yemekbahane dedi ki...

Seda merhaba,

Çok lezzetli gözüküyor.Buğday çorbası içmiştim ama salatasını hiç denemedim bugüne kadar.

Ellerine sağlık..

Sevgiler,
Müge

munevver dedi ki...

Seda,evde buğday vardı .Salatasını yapayım,dedim durdum.Sonra unuttum gitti.Şimdi hemen çıkarayım,bugün senin usulde deniyeyim.Ellerine sağlık.Pek güzel görünüyor.
Sevgiyle,Nanelimon

sevdamavisi dedi ki...

Sevgili Seda,
çok güzel bir salata ellerine sağlık. daha önce hiç denemedim ama mutlaka denemeliyim. hem sağlıklı hem pratik. güzel bir haftasonu geçirmen dileğiyle

SEDA dedi ki...

Müge, işte çoğumuz çorba dışında kullanmıyoruz buğdayı. Salatasını da sevdiğin malzemelerle yaparsan beğenirsin sanırım :)

Münevver, teşekkür ederim. Ben bir dahaki yapışımda baharat da eklemeyi düşünüyorum. Aklında bulunsun...

Sevdamavisi, alışılmış salataların dışında birşeyler arıyorsan bence de denemelisin :)