26 Ocak 2007
Kereviz Salatası
Bu aralar siteye eklemek üzere birçok kurabiye, kek, çörek... tarifleri denedim ama çok ilginçtir ki hiçbiri tutmadı. Tabi ki yılmayıp devam edeceğim çalışmalara ama içli köfteyi görmekten sıkılanları düşünerek ben de lezzetinden emin olduğum kereviz salatasını eklemeye karar verdim. Çok bilinen bir salata biliyorum, bu yüzden birazcık farklı olsun diye renkli yaptım :)
Malzemeler
Kereviz
Yoğurt
Mayonez
Tuz
Sarımsak
Pancar turşusu
Havuç
Dereotu
Kerevizi soyduktan sonra kararmamaları için limonlu suda bekletin. Yoğurt ve mayonezi karıştırın, tuz, sarımsak ekleyin. Rendelenmiş kerevizleri yoğurda ekleyin ve 3 ayrı kaba bölüştürün. Birini rendelenmiş havuç, birini ince doğranmış dereotu, birini de rendelenmiş pancar turşusu ile iyice karıştırın. Benim de yaptığım gibi üstüste yada kayık bir tabakta yanyana koyarak (ama mutlaka üzerinde cevizle) servis edebilirsiniz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
23 yorum:
Sedacım günaydın, kereviz salatasının hiç bu hale geleceğini düşünemezdim doğrusu, çok güzel olmuş. Ellerine sağlık.
sunumu çok şık olmuş seda ellerine sağlık
muhteşem bir görüntü..hemen yapıp yemek istedim pancar turşusu olayı bozdu..nerden bulupta yapcam ki yaaaaa :((((((
işte bu canımı sıktıı...
eleirne sağlık...
Gerçekten çok bilinen bir salatadır ama eminim ki, bu sunum şekli hiç görülmemiştir. Kerevizi sevmeyenlere bile bu güzellikle yedirebilirsin bence. Ellerine sağlık.Sevgiyle kal.
Gercekten ben burdayim diyor salata.
Kereviz mutfagimizda hic yer verdigimiz bir sebze degildir ama bu salata icin alip deneyebilirim belki.
Cigden yapiyoruz degil mi:)
Pembeli,doğrusu benim de aklıma gelmezdi ama biraz değişik olsun dedim ancak bu kadar değiştirebildim :)
Sedacım, beğendiğine sevindim.
Fatma, maille gönderilebilen birşey olsaydı hemen gönderirdim valla :) Ama şu durumda elimden birşey gelmez :( Artık alınca yaparsın, sıkma canını...
Ufuk, daha önce görülmemiş birşeyi yapmak hoşuma gitti :)) Teşekkür ederim.
Lama, evet çiğden yapılıyor, denersen beğeneceğini sanıyorum.
sedacim herzamanki gibi muhtesem sunumunla harika bir salata yapmissin.ellerine saglik
sevgiler
Ellerine sağlık. Çok leziz görünüyor. Sunumun zaten her zamanki gibi çok şık
Sevgiler
sedacım bi sorum var,BUNU VİTRİNE SÜS DİYE KOYSAM KAÇ GÜN DAYANIR,
Ümran, bu aralarki beceriksizliğim üzerine salataya aldığım güzel yorumlarla keyfim yerine geliyor.Teşekkür ederim...
Rabia, kerevizi,pancarı seviyorsan denemelisin çünkü iki lezzet gerçekten birbirine yakıştı.Yani yiyenler beğendi :)
Sevgi Abla, çok alemsin :))
Sedacım bloglararası başlayan yeni bir oyunda ben de seni "mim"ledim:).
Umarım kabul eder ve güzel yazını bizimle paylaşırsın.
Sevgilerimle
aslı
Seda yine guzel bir tarifle ve resimle krsimizdasin.Canim ellerine saglik...
Seda'cigim, cok guzel bir sunus yine, tebrikler canim, yaraticiligina hayranim valla. sevgilerle,
Seda'cığım,
Fotoğrafların ve düzenlemelerin o kadar güzel ki sıkılmak kesinlikle sözkonusu değil bence. Ve kereviz salatan da çok şık. İnce bir zevkin var. Ellerine sağlık :)
Sevgilerimle...
yaratıcılık sınır tanımıyor,keske hepimize sıcrasa bu yetenek :)
sevgiyle
Sedacım harikasın canım yemede yanında yat misali olmuş ellerine sağlık canım görüşmek dileğiyle hoşcakal.
www.pastacikiz.com
www.blogcu.com/susam
Seda,
Çok şık bir sunum..Çok hoş gerçekten.Ellerine sağlık...
Müge
Aslıcım, mimleme oyununu kabul edip birkaç cümle karaladım,teşekkürler.
Güzel yorumlar için çooook teşekkür ederim arkadaşlar :)
Merhaba
Resmi görünce dayanamadım hemen bi yorum yazıyım dedim, dehşet görünüyo yaaa bakmaya doyamıyorum süper süper süper elinize sağlık valla tebriklerr
Derya
www.bolbolye.com
Sedacıgım bu ne güzellik :) Sunumlarına bayılıyorum
Slm cnm..
Demişsin ki ; Çok bilinen bir salata biliyorum, bu yüzden birazcık farklı olsun diye renkli yaptım :)
Valla çok da iyi yapmışsın, sunum olarak çok şık duruyor ellerine sağlık cnm.. Bu arada bloğuma yazdığın hoş msj ın teşekkür ediyorum, soruna gelince ; aynı şeyi ben de düşündüm ancak ; tencerede her ne kadar kısık ateşte pişirsen de fokurdaması muhtemel!! bu da yaprakların ayrılmasına sebep olabilir, tabii ki denenebilir ancak ben o riske girmektense fırında yerinden kıpırdamadan pişirmeyi :-)) tercih ettim.. Selam ve sevgiler cnm..
Derya, Tulosh teşekkür ederim.
Benar, cevabın için çok teşekkürler.Haklısın tencerede dağılma riski fazla. Garantili olsun diye fırında pişireceğim ben de :) Sevgiler.
sevgili Seda,
çok güzel bir siten var. kesinlikle linklerime eklemeliyim ki her fırsatta ziyaretine gelebileyim. özellikle esttik harika..
Yorum Gönder