Anasayfa    Hakkımda    Linkler    Müzik Kutusu    İletisim



20 Aralık 2006

Sarımsaklı Ekmek ve Sil Baştan :(

sarimsakli_ekmek

Büyük hevesle yaptığım ve fotoğrafladığım yemeklerin resimleri tarifleriyle birlikte bilgisayarımdan silindiler. Bilgisayarımın hızını biraz arttırmak amacıyla kullanmadığım bazı programları sildim ve sanırım bu programlardan biri giderken resimlerimi de götürmüş :( Dün bütün günümü bilgisayar başında bir yandan ağlayıp, bir yandan acaba gidenleri geri getirebilir miyim diye uğraşarak geçirdim. Görüştüğüm yetkililer, silinen dosyaları geri getirmek için 2 gün bilgisayarı alıp inceleyeceklerini fakat bu konuda garanti veremiyeceklerini söylediler. 2 gün bekleyip sonra olmadı cevabını bekleyecek sabıra sahip olmadığım için, kendim araştırıp bir program buldum. 10 saat bilgisayarı taradıktan sonra birkaç resim geri getirebildim ama tariflerini yazdığım belgeleri bulamadım. Yemeklerin ölçülerini, yapılışlarını kağıda yazıp bilgisayara kaydettikten sonra da atıyordum. Bilgisayarın yanında duran kağıtların arasından sarımsaklı ekmek tarifini görünce, 1 tarifte olsa iyidir diye kendimi teselli ettim. Yapılanların hepsi yeniden yapılıp resimlenecek, tarifleri yazılacak ve kesinlikle yedeklenecek. Yani çok işim var çok...

Malzemeler

1/2 su bardağı su
1,5 yemek kaşığı süt
1,5 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1,5 su bardağı un
1 çay kaşığı instant maya
1 diş sarımsak (rendelenmiş)

üzeri için;
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı sıvıyağ
galeta unu

sosu;
2 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı acı biber salçası
1/4 çay bardağı sıvıyağ
tuz
karabiber
1/2 su bardağı su

Hamuru için malzemeleri karıştırın,30 dakika dinlendirin, şekil verin. 1 diş sarımsağı rendeleyip sıvıyağla karıştırın. Bunu hazırladığınız hamurların üzerine sürün, galeta unu serpin. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.

Sos tenceresine sıvıyağı alın, salçaları ekleyin ve biraz kavurun. Tuz karabiber ekleyin. Suyu ilave edip 5-6 dakika pişirin.

20 yorum:

Adsız dedi ki...

Teknolojinin kötü tarafı bu işte herşey birden silinebiliyor olsun sıkma canını tarifler gitti ama maharetli ellerin seninle kimbilir ne güzel yepyeni lezzetler bulursun her işte bir hayır vardır kendine iyi bak hoşçakal.

Adsız dedi ki...

Cook gecmis olsun...
Bu aletler boyle iste, insani yari yolda birakabiliyor:(
Benim de sadece yemek degil bircok belgem sadece bilgisayarda kayitli, hii Allah korusun!
Yine yeni guzel birsuru tarif bulmakta zorlanmayacagini biliyorum ama:)
Gorusmek uzere,Lama

Tuba dedi ki...

Offff Seda'cigim, sen anlatirken ben yoruldum valla. Kolay gelsin ve gecmis olsun canim. Sevgilerle,

*Ra dedi ki...

Sedacığım çok üzüldüm. Ben de iş yerindeki bilg. da saklamak istemediğimden yayımlamadığım tariflerimi direk bloger a kaydediyorum save ediyorum. Gerçi sen bundan sonra yoğurdu üfleyerek yersin ve kolay kolay temizleme yapmazsın bilgisayarda. Benimki bir fikir.
Ekmeklerin de çok güzel görünüyor bu arada.
Muhabbetle...

Nukhet dedi ki...

Aaa Cok gecmis olsun Seda. Insanin basina bilgisayarda bu tur kayiplar geliyor, tecrubeyle sabittir. Artik yeni yaptiklarini koyarsin. Ekmeklerde cok sevimli gozukuyor bu arada. Sevgiler

munevver dedi ki...

Sevgili Seda,benim de zaman zaman geliyor aklıma.Böyle bir şeyle karşılaşsam ne yaparım diye.Ama bir yolu vardır belki. Geri getirebilirsin..

Sarmısaklı ekmeklerini çok sevdim.Eline sağlık.

Adsız dedi ki...

insanın başına daha kötü şeyler gelmesin seda züldüğün ağladığın bu olsun inş. bu arada üzüntülü olunca dahi iyi oluyorsun bence değişik bir hava geliyor sana.. bugün ki ders sadece insana degil aletede güvenmeyeceksin..
t.t

Defne dedi ki...

Sedacığım,
olanlar çok can sıkıcı ancak kendini daha fazla üzme lütfen. Sağlığın olduğu müddetçe, biliyorum ki sen yine güzel tariflerini ve fotoğraflarını dosyalar, bizimle de paylaşırsın.

Sarımsaklı ekmek benim de isteyip bir türlü sırası gelmeyen bir ekmek tarifi. Ellerine sağlık.

Adsız dedi ki...

Sedacım üzme kendini canım bir keresinde benimde başıma gelmişti fakat fazla resim gitmemişti allahtan geçmiş olsun diyorum canım.sen yine bize güzel tariflrini sunarsın eline sağlık ekmeklerde çok nefis olmuş sevgiler.

Adsız dedi ki...

Seda'cım sıkma canını herşeyi zamanla halledersin canım, sarımsaklı ekmeklerinde harika görünüyor ellerine sağlık
sevgiler,kolaylıklar

www.blogcu.com/mutfaksepeti

SEDA dedi ki...

Sedacım, post'u gönderdikten çok kısa süre sonra gördüm yorumunu ve galiba haklısın herşeyde bir hayır vardır diye bakmam gerektiğini düşündüm.

Lamacım, önemli belgelerini lütfen yedekle.Sonra benim gibi üzülmeyesin :(

Tuba,teşekkür ederim.

Titolo, aslında internet ortamında saklamak herzaman aklımdaydı da bir türlü fırsat olmamıştı.Ama bundan sonra herşeyi çift yedekleyeceğim :)

Nükhet,ekmekleri beğenmene sevindim.görüntüsünün yanında sosuyla tadı da güzel :)Dediğin gibi artık yeni yaptıklarımı yavaş yavaş paylaşacağım.

Münevver,benim de hep aklıma geliyordu ya bilgisayara birşey olursa resimlerim,belgelerim yok olur deyip cd'ye kaydetmeyi düşünüyordum ama kısmet olmadı bir türlü.Sonunda da aklıma gelen başıma geldi :(

T.T,haklısın.Zaten o gün söylediklerinden sonra kendimi daha iyi hissettim.Teşekkür ederim :)

Defnecim, Allah mani vermezse güzel şeyler yapıp paylaşmaya devam edeceğim.Bence sarımsaklı ekmeği denemelisin :)

Pastacı kız,teşekkür ederim.

Ebrucum, aklımda kalanları yeniden yapacağım ama evet biraz zaman gerekiyor işte..Teşekkürler.

Adsız dedi ki...

Çok geçmiş olsun Sedacım,bir daha olmaz inş.

Bizim pc de çocuklar karıştırınca uçuyor bazen resimler veya dosyalar falan,sorguya çekiyorum tabii kimsenin haberi yok :)

Yeni tariflerde buluşuruz inş. canım...Sarımsaklı ekmekler de çok şirin görünüyorlar ellerine sağlık...

Selam ve sevgiler...

nilay dedi ki...

Seda'cım ;
geçmiş olsun canım...sıkılmana üzüldüm...ama olsun ,daha güzellerini yaparsın sen :)
ellerine sağlık...emeklerin ve sosun tam yemelikk olmuşşş...cıcak sıcak...yeme de yat

sevgiler

Unknown dedi ki...

Kiyamamm yaa,
Gecen gun benim pc de acilmadi kitlendi.Tarifler var:(korktum cok.Esim diyordu su tarfileri cd ye al diye ama olmadi bir turlu neys esim bir sekilde halletti.Insan uzuluyor.Hele senin simdi o essiz tariflere dahada uzuluyorsundur...Canim bu ekmekler harika olmus.Sen uzulme Sedaaa'cim..

Gulenay

Pınarın Kulubesi dedi ki...

canım çok geçmiş olsun
çok kötü bir durum:((
insanı çileden çıkarıyor
teknoloji bize kolaylıklarını sunarken birden bizi böyle yarı yoldada bırakabiliyor, onca emeği alıp götürüyor..
Yedekleme işini bundan sonra yapacaksındır zaten, dvd ye kaydetme yolunu seçebilirsin..
sevgiler

SEDA dedi ki...

Serinmavi,benim yeğenim de bilgisayar başına geçip arada kurcalıyor ama onun yaptıkları telafi edilir cinsten :) İnşallah güzel tarifleri paylaşmaya devam edeceğim.

Nilaycım,teşekkür ederim.Henüz birşey yapmadım inşallah yarından itibaren başlıyacağım ve yine yaptıklarımı bu sefer kaybetmeden paylaşmaya devam edeceğim :)

Gülenaycım,aman canım yedekle mutlaka.Ben hep ertelediğim için böyle oldu.Güzel sözlerin için teşekkürler.

Pınarcım,teşekkür ederim.Geri getirebildiklerimi ve diğer önemli dosyaları hemen cd'ye kaydettim.İnşallah bir daha böyle birşey olmaz ama daha temkinli olacağım tabi.

Oyyy sandığı dedi ki...

MMMMMMMMMM....Bir hayli tecrübe sahibi olan birinden yemek tarifleri almak güzel. Bir de deneyecek kadar yürekli biri olsa yanımda iyi olurdu.(!?) Bu arada bizim buralarda zeytinler toplandı, yemeklik çizik ve kırma zeytinler ağızları tatlandırmaya başladı. Biz de yaptık tabii ki...Bilginize arzeder, talebi olanlara az miktarda yaptığımız çizik yeşil zeytinden, yani yemeye hazır zeytin ve zeytin yağı ( bal gibi ) gönderebileceğimizi gururla belirtirim. Saygılarımla

haralagrele@gmail.com

suat evşen

SEDA dedi ki...

suat evşen,mail adresinizi yazmışsınız ilgilenen arkadaşlar size ulaşacaktır,teşekkürler.

Adsız dedi ki...

bu tariften kaç tane ekmek çıktığını öğrenebilir miyim?

Adsız dedi ki...

bu tariften kaç tane ekmek çıktığını öğrenebilir miyim?